Een auto kopen in 2022, dit moet je weten

  • Geüpdatet
  • Geplaatst in Tips
  • 3 minuten gelezen

Voordat je in 2022 een auto koopt is het belangrijk om een aantal dingen op een rijtje te hebben. Een auto enkel aanschaffen omdat hij een mooie kleur heeft is echt iets wat we je ten zeerste afraden. Wij baseren onze aankoop op een aantal kritische punten, namelijk het verbruik, de kwaliteit van de auto en het rijcomfort. 

Goedkoop is vaak duurkoop, ook bij auto’s

Verwacht jij een kwalitatief goede auto voor de lichte prijs van €500,-? Dan kun je wel eens van een koude kermis thuiskomen. Mocht je een groter budget hebben? Ga in dit geval op zoek naar een nét iets betere auto. Beschik jij niet over meer budget? Ga dan op zoek naar een auto met een goed en aantoonbaar onderhoudsverleden. Laat je niet gek maken door een autoverkoper die heel zeker weet dat dit echt  een goede aanschaf is, voor je het weet sta je direct bij garage Rijsbergen op de stop voor Audi onderhoud of reparatie.

Het aantal gereden kilometers is belangrijk

Ga voorafgaand van je zoektocht op zoek naar wat meer informatie over de gereden kilometers. Een hoop auto’s verliezen een groot gedeelte van hun waarde wanneer ze de 200.000 kilometer gepasseerd zijn, echter kun je met deze auto’s indien ze goed onderhouden zijn nog prima rijden! Alles komt neer over de conditie van de auto. Onderdelen zijn vervangbaar en van populaire modellen vaak niet al te prijzig. Een goed voorbeeld van auto’s met goedkope onderdelen zijn bijvoorbeeld de Peugeot 107, Toyota Aygo of de Citroën C1. Deze auto’s zijn ook niet duur in aanschaf én halen zelfs een gemiddeld benzine verbruik van 1 op 20 (5L/100km).

Gun jezelf wat comfort

Heb jij meer budget over voor een auto? Kies dan een auto met wat meer rijcomfort. Een C1 of Aygo zijn fijne auto’s die niet veel kosten, maar veel auto krijg je er ook niet voor terug. Kies er in het geval van een groter budget dan voor om bijvoorbeeld een Volkswagen Polo of Golf te bezichtigen, of ben jij meer van van een Audi A1 of A3?

Ben niet bang om te gaan kijken

Vind jij het lastig om een auto te bezichtigen? Gewoon bellen en gaan! Autobedrijven krijgen dagelijks meerdere gasten over de vloer, voel je vooral niet verplicht om direct een auto te kopen. Krijg je een antwoord van: ‘een proefrit is wel een aankoop’ dan rijden wij al snel terug richting huis. Voel je je niet op gemak bij een verkoper? Ga dan vooral eens bij een ander kijken!

Geef een antwoord